FYSIEK AFHAALPUNT
GRATIS VERZENDING > €49,-
ADVIES VAN HOCKEYSPECIALISTEN
GRATIS RETOURNEREN & OMRUILEN

Baby

Filters

Hockeystick

Het leukste om te kopen voor hockey is een hockeystick, als je jong bent let je vaak op de kleur kleur van je stick. Hoe ouder je wordt, hoe belangrijker de kwaliteit van je stick wordt. Waar moet je nou eigenlijk op letten als je een hockeystick koopt? Hieronder gaan wij dat uitleggen.

 

Maat

Het is belangrijk dat je met de juiste lengte speelt. Een hockeystick moet altijd onder je navel blijven. Bij kinderen koop je een hockeystick tot de navel. Als je inmiddels de maat 36.5” hebt blijft je stick altijd onder je navel en je houdt de maat 36.5” de rest van je leven. Toch zijn er verlengde sticks, deze zijn 37.5” of zelfs 38.5”. Mocht je groter zijn dan 190 cm dan kan je eventueel over een verlengde hockeystick gaan nadenken.

 

Omdat de juiste maat hockeystick belangrijk is hebben we een uitgebreidere uitleg hierover staan op een andere pagina: HOCKEYSTICK.nl

 

Materiaal

Materiaal van je hockeystick is belangrijk, je stick is vaak gemaakt uit verschillende materialen. Grofweg hebben we eigenlijk maar twee soorten materiaal: de kunststof hockeystick en de houten hockeystick.

 

Houten hockeysticks

Houten hockeysticks worden voornamelijk verkocht aan kinderen. De houten stick is lekker licht en geeft de speler goed balgevoel. Een houten hockeystick voelt daarom lekker aan en is ook erg soepel. Een nadeel is dat een houten hockeystick vrij snel kapot kan gaan, dit omdat hout gewoon minder sterk is. Ook is je slagkracht niet al te groot. 

 

Voordelen:

  • Veel balgevoel
  • Goed om te leren hockeyen
  • Licht
  • Goedkoop

Nadelen:

  • Weinig slagkracht
  • Sneller kapot

 

Kunststof hockeysticks

De meeste hockeysticks zijn gemaakt van een kunststof. Een kunststof stick is een stuk sterker en daardoor gaat de kunststof stick langer mee. We hebben verschillende kunststoffen die er worden gebruikt in sticks, ook kunnen er combinaties zijn.

 

Kevlar (Aramide)

Kevlar is vooral belangrijk voor de controle, omdat kevlar de trillingen opneemt. Er zit meestal niet heel veel kevlar in een stick. Het voordeel is dat het zorgt voor een makkelijkere aanname en controle van de bal.

 

Fiberglass

Fiberglass is in het Nederlands gewoon glasvezel, echter wordt er door de hockeymerken altijd gesproken met fiberglass. Fiberglass is eigenlijk de kunststof die het dichts bij de houten hockeysticks komt. Fiberglass hockeysticks zijn sterker dan de houten sticks, maar nog steeds vrij soepel. Hierdoor blijf je redelijk goed balgevoel houden, echter heb je nog niet heel veel slagkracht.

 

Carbon

In de hockeywereld wordt er waarschijnlijk het meest gesproken over carbon. “Hoeveel carbon heeft jouw stick?” of “Ik moet echt een stick hebben met veel carbon”. Het materiaal carbon zorgt ervoor dat je hockeystick heel sterk wordt. De carbon sticks zijn ook een sticks prijziger, maar gaan wel een stuk langer mee. Een nadeel kan zijn dat het hockeyen moeilijker wordt, dit komt omdat carbon heel stijf is. Een heel stijve hockeystick geeft minder controle, daarentegen heb je wel meer slagkracht. Hoe meer carbon er in je hockeystick zit, hoe stijver de hockeystick wordt.

 

Hockeysticks met veel carbon (80% tot 100%) zorgen voor een hoge slagkracht. Slagkracht komt van pas bij verdedigers die veel harde passen geven of bij aanvallers die veel op het goal slaan.

 

Een gemiddelde speler heeft een hockeystick met een carbonpercentage tussen de 30% en 70%, hier kan eigenlijk iedereen mee uit de voeten.

 

Kromming

Een ander aandachtspunt voor het een hockeystick is de kromming, ook wel curve genoemd. Een hockeystick ziet er altijd krom uit, een beetje zoals een banaan. De kromming is uitgedrukt in mm, maar er worden ook namen genoemd. Hoe krommer je stick is, hoe meer snelheid je kan meegeven met een push of een sleeppush.

 

Pro-bow

De hockeysticks met een pro-bow zijn zeer allround. Eigenlijk kan je van alles wat met een pro-bow.

Mid-bow

De mid-bow heeft de minste kromming en is daardoor ideaal voor een beginnende hockeyer. Als je veel en hard wil gaan pushen is deze kromming niet aan te raden.

Low-bow

Een stick met een low-bow wordt veel verkocht. Door een low-bow kromming kan je makkelijker hoge passen geven. Ook maakt het je aanname is makkelijker en dat is mooi meegenomen. Het slaan op het goal verandert wel iets, je komt door de kromming automatisch iets mee onder de bal, hierdoor gaat de bal sneller omhoog.

Extreme Low-bow

De extreme variant van de low-bow wordt de extreme low-bow genoemd. Deze kromming is voor de spelers die extreem veel slepen en veel hoog passen. De extreme low-bow wordt maar weinig verkocht omdat dit een heel specifieke stick is. Hier hoort dan ook een specifieke manier spelen bij.

 

Merken

HockeyXXL verkoopt hockeysticks van andere grote merken:

 

Adidas hockeysticks

Brabo hockeysticks

Dita hockeysticks

Grays hockeysticks

Osaka hockeysticks

Reece hockeysticks

 

Je kan altijd contact opnemen met HockeyXXL voor advies over hockeysticks.Lees meer
Lees minder
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
FYSIEK AFHAALPUNT
GRATIS VERZENDING > €49,-
ADVIES VAN HOCKEYSPECIALISTEN
GRATIS RETOURNEREN & OMRUILEN